Espresso house

Oavsett om man vill värma sig på vintern eller svalka sig i sommarvärmen så finns det mesta att köpa på Espresso house. Fika eller sallad, vilket humör man än är på så är det dit man ska gå. Den första coffee shopen öppnades i Lund 1996 av Charles och Elisabet Asker. Därefter har det bara gått uppåt. Idag finns de i fem olika länder och bara i Norden finns det 430 coffee shops. Nyligen har de dock gått utanför de nordiska länderna och öppnat en i Hamburg.

Kaffebönor

Espresso houses kaffe håller en hög kvalitet, det finns en skala som man mäter på som går från 0 till 100 och de har en 80% kvalitet. Det är inte många i världen som har en så hög poäng. De är måna om att bönorna odlas under bra förhållanden, det är prio ett. Därefter så lägger de stor omtanke på rostning, aromer och kvalitén på bönorna. Allt deras kaffe har någon av följande tre stämpar: Direct trade, Single origin och Single estate. Direct trade innebär att det inte finns några mellanhänder mellan plantage och rosteri. Single origin kommer från ett mindre område vilket ger en stor fördel för mindre bönder att få ut sitt kaffe på marknaden. Sist men inte minst Single estate, där kommer kaffebönan från en enskild gård.

Inte bara kaffe

Inte bara kaffe

På Espresso house säljs inte bara kaffe i olika varianter utan det finns även andra drycker man kan välja bland. Iste, lemonader, ischai och Frapino är några av dessa. Nu finns även tre Frapino sorter som veganskt alternativ vilket Espresso house är stolta över. Det finns massor att välja på även här. Kakor, pajer, sallader, smörgåsar, är man inte så sugen på något sött kan man alltid köpa en sallad eller smörgås. Eller varför inte en god paj. Alla bröd och bakverk bakas i deras eget bageri, därför vet de exakt vad det är som de serverar. De ger också en frihet att utveckla nya godsaker som de kan servera till nyfikna och hungriga kunder.

Deras app

Om man laddar ner deras app så kan man få massa erbjudanden. När man handlar så får man en stämpel i appen, efter nio stämplar så får man en dryck gratis. Nu kan man dessutom få två stämplar om man beställer dryck i en flergångsmugg. Detta för att minska användningen av engångsmaterial. Man kan välja att köpa en mugg där eller ta med en egen mugg. Man får även 10% rabatt om man betalar med appen. Just nu har de även tagit fram en möjlighet att beställa sin dryck via appen. Detta är en ny funktion och finns på utvalda coffee shops för tillfället och gäller en begränsad meny, men planen är att menyn ska utökas och att det ska finnas möjlighet på alla coffee shops. Man kan läsa mer om appen och deras funktioner här. Oavsett om det är fika, lunch eller frukost så kan man vara säker på att man hittar det på Espressohouse. Man kan också vara säker på att vad man än väljer så får man den bästa servicen och mat och dryck av bästa kvalitet.

Comments are closed.